Predstavitev podjetja

Novonastalo podjetje Go Schlaus d.o.o. (gradbena operativa) se z letom 2017 pridružuje podjetju Schlaus d.o.o. (arhitekturni studio). Ideja za ustanovitev podjetja Go Schlaus d.o.o. se je porodila sinu lastnika podjetja Schlaus d.o.o Erazmu Schlausu, ki je večinski lastnik novonastalega podjetja Go Schlaus d.o.o. Podjetju se je kot delni lastnik pridružil še Jani Mlinar.

Podjetje Schlaus, arhitekturni studio d.o.o. (Schlaus d.o.o.) je bilo ustanovljeno v letu 1991, s stalnim naslovom: Stari trg 15, Slovenske Konjice. Ustanovitelj je bil Anton Schlaus, univerzitetni diplomirani inženir arhitekture, ki je s tem nadaljeval očetovo gradbeno tradicijo. Oče Martin Žlaus je bil odličen gradbenik pri podjetju Beton Zasavje, pot odličnega gradbenega operativca je nadaljeval pri takrat na novo ustanovljenem gradbenem industrijskem podjetju (GIP) Ingrad iz Celja.

Anton Schlaus je bil vse do sedaj edini lastnik podjetja Schlaus d.o.o. Podjetje je od začetka do sedaj poslovalo vselej pozitivno in delovalo predvsem na področju arhitekturnega projektiranja in izvajanja nadzora pri gradnji tudi najzahtevnejših objektov.

Z ustanovitvijo lastnega podjetja v letu 1991 je bila izpolnjena dolgoletna želja po samostojni poti v arhitekturi in gradbeništvu na osnovi mota: IZKUŠNJE IN DOSLEDNOST SO GARANT KVALITETE, TO PA POMENI ZADOVOLJSTVO UPORABNIKOV.

V času svojega obstoja je vselej skrb za bodoče kadre, zato je bila finančno podprta Martina Schlaus, ki je tudi uspešno zaključila univerzitetni študij arhitekture na ljubljanski Fakulteti za arhitekturo.

V dosedanjem času je podjetje skrbelo za ustrezno strokovno-tehnično znanje s permanentnim izobraževanjem in spremljanjem dogajanja doma in po svetu skozi literaturo, predvsem pa z rednimi kontakti in obiski drugih držav.

Na osnovi licence za izdelavo energetskih izkaznic je bilo od ministrstva pridobljeno pooblastilo za izdajo energetskih izkaznic. Sicer pa je podjetje registrirano za projektiranje, svetovanje in inženiring. Med prvimi projektanti smo opravili posebno izobraževanje za svetovalca za izgradnjo sNSE stavb (skoraj nič energijskih stavb).

Po 25 letih je prišel trenutek, da dosedanje področje delovanja razširimo še na izvajanje gradbeno – obrtniških del (Go SCHLAUS d.o.o.)

Podjetje se bo ukvarjalo z izvedbo sledečih dejavnosti:

  • adaptacije stanovanj in poslovnih prostorov;
  • PVC/ALU stavbno pohištvo (okna in vrata, zimski vrtovi, vetrolovi, nadstreški);
  • senčila (vse vrste rolet, notranje in zunanje žaluzije);
  • stekleni elementi (kuhinjska stekla,tuš kabine,ograje,steklena vrata,steklene stene);
  • aluminjaste ograje;
  • suhomontažna dela.

Osnova razširitve dosedanje dejavnosti je želja dokazati, kako se da pri izvajanju gradbeno – obrtniških del dosegati visok standard kvalitete s poudarkom na preciznosti in doslednosti začrtanega v času načrtovanja. Tak pristop je začrtan izključno zaradi največjega zadovoljstva naročnikov in bodočih uporabnikov.

Nova slogana sta: MANJ IN TISTO BOLJE ter OD ODLIČNE IDEJE DO IZVRSTNE IZVEDBE.